We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Klas 1

Tijdens dit schooljaar gaan we op excursie en vinden er leuke activiteiten plaats. Hier kun je lezen wat we in klas 1 gedaan hebben.

Leerjaar 1:

 • Introductieweek:

Inmiddels zit ook voor de brugklas de twee schoolweek er op. De eerste week stond vooral in het teken van het kennismaken met de klas en het leren kennen van het schoolgebouw.

“Waar is lokaal 110?”, “waarom mag ik niet fietsen op het schoolplein?” en “mijn groene tas past niet meer in mijn kluisje” zijn veel gehoorde opmerkingen in de eerste schoolweek.

Op donderdag hebben alle brugklassers een fietsmodule gevolgd. Er werd onder de bezielende leiding van Ronald Wittenberg (ANWB) diverse parcours afgelegd. En wat kan fietsen in een groep dan soms lastig zijn! Een goede leerschool voor alle fietsende brugklassers.

De eerste week werd afgesloten met een sportactiviteit in de Wielewaal. Alle brugklassers waren in de klassenkleuren vertegenwoordigd om de strijd met elkaar aan te gaan.

Welke klas is het snelst, het sterkst en beschikt over de meest ontwikkelde vaardigheden en welke klas is er al het best op elkaar ingespeeld. Het fanatisme droop er vanaf. Bloed, zweet, hoofdpijn en tranen waren de ingrediënten voor deze verhitte ochtend. Uiteindelijk was iedere klas de winnaar van de ochtend. Na opbeurende woorden van de mentoren gingen de brugklassers vol goede moed het weekend in.

introweek-klas-1-2016-2.jpg#asset:2370

Alle neuzen staan dezelfde kant op en de brugklassers zijn klaar voor het echte werk, laat het huiswerk maar komen ;)

introweek-klas-1-2016-1.jpg#asset:2371


 • Switch pestproject

Na het weekend van de introductieweek stond het SWITCH pestproject op het programma. Na een toneelvoorstelling van een uur, die erg goed aansloot op de belevingswereld van onze kinderen, kwamen de hoofdrolspelers de klassen in. Er werd gesproken over het verschil tussen plagen en pesten, over wat je zelf kunt doen tegen pesten en op welke manier je gepeste leerlingen kunt helpen.

 • Streetbeat
 • Cultuurdag
 • Sintviering:

Het grote Sinterklaasspel

Afgelopen maandag was het weer zo ver. De eerste klassers gingen de strijd met elkaar aan tijdens het grote Sinterklaasspel. Er werd flink gerend, geknipt, opgedrukt en puzzels werden razendsnel opgelost om zo veel mogelijk pepernoten bij elkaar te verzamelen. Het was een spannende strijd. Op het einde leek 1B er bijna met de winst vandoor te gaan, maar uiteindelijk is 1C de grote winnaar geworden van het Sinterklaasspel!

 • Wintersportdag
 • Kerstviering
 • Museon & Omniversum
 • Paasviering
 • Sportoriëntatiedag
 • Werkweek
 • Veldwerkexcursie

Afgelopen donderdagmiddag hebben we met klas 1 een veldwerkexcursie gedaan in de omgeving van kinderboerderij “De Molenwei”.

Deze middag werd geheel verzorgd door tweedejaars studenten van de lerarenopleiding Biologie van de hogeschool Rotterdam. Een groepje van zo’n 8/9 leerlingen werd begeleid door 2 of 3 studenten. In totaal waren er 14 groepen aan het werk.

De groepjes werkten aan verschillende opdrachten. Zo waren groepjes bezig met diergedrag, anderen bekeken water- en bodemdieren en weer anderen waren druk in de weer met planten. Het weer werkte ook mee en mede werd deze middag wederom een groot succes! De baas van de kinderboerderij kwam mij persoonlijk vertellen dat hij het altijd zo fijn vindt als er leerlingen van Calvijn Juliana naar de kinderboerderij komen want dat is altijd leuk, ontspannen en gezellig.

28.png#asset:3480

 • Eindejaarsuitje