We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Na heel veel online open dagen bezoeken en samen praten over wat de juiste school is, breekt na de voorjaarsvakantie de periode van inschrijven aan. Wanneer de keuze is gevallen op Calvijn Juliana, is het goed om te weten hoe onze aanmeldingsprocedure werkt.

Wij werken, zoals alle scholen die zijn aangesloten bij het samenwerkingsverband Koers VO, met de Overstap Route m.b.t. het aanmelden en inschrijven van nieuwe leerlingen. Dat doen we volgens deze aanmeldingsprocedure:

  • Als het laatste adviesgesprek op de basisschool is geweest en u heeft het adviesformulier met de unieke code ontvangen, dan kunt u bellen om een afspraak te maken om langs te komen met het adviesformulier en wordt er een afspraak gemaakt voor het (online) kennismakingsgesprek. Tevens ontvangt u een bevestiging van aanmelding en een afsprakenkaart voor het kennismakingsgesprek, met daarop het aanmeldnummer van uw zoon of dochter. U kunt een inschrijfafspraak maken tussen maandag 21 februari en vrijdag 18 maart. Het nummer waarop we bereikbaar zijn, is 010-429 09 55.
  • Als u de inschrijving heeft gedaan én er is een afspraak gemaakt voor een kennismakingsgesprek én het adviesformulier is bij ons ingeleverd, dan kijken wij daarna of de leerling toegelaten kan worden op Calvijn Juliana.
  • De kennismakingsgesprekken zullen plaatsvinden tussen dinsdag 22 februari en vrijdag 18 maart.
  • Aansluitend aan de intakeperiode zullen wij contact opnemen met de basisschool om een afspraak te maken voor de warme overdracht.

Aanmelden en toelating

  • Leerlingen met een vmbo-gemengd/theoretisch (mavo) advies zijn direct toelaatbaar.
  • Leerlingen met een kader/gemengd advies zijn ook welkom, maar altijd in overleg met de basisschool.
  • Met alle aangemelde leerlingen voeren wij een kennismakingsgesprek.

Op Calvijn Juliana kunnen ook leerlingen worden aangemeld voor passend onderwijs of leerlingen die door leerachterstanden extra begeleiding (leerweg ondersteunend onderwijs ofwel lwoo) nodig hebben. Deze aanmeldingen verlopen via de zorgcoördinator dhr. Van den Berg w.d.van.den.berg@calvijn.nl. Leerlingen die hiervoor in aanmerking komen, kunnen zich ook tot vrijdag 18 maart aanmelden.

Het aanmelden van nieuwe leerlingen voor het schooljaar 2022-2023 verloopt conform de Overstap Route. Wij hanteren de volgende voorrangsregels:

  1. Leerlingen waarvan bij aanmelding een broer of zus leerling is van Calvijn Juliana.
  2. Leerlingen die zich aanmelden met een LWOO indicatie of een andere ondersteuningsbehoefte waarvan de aanmelding loopt via het zorgteam. Dit betreft maximaal 10 van de 108 beschikbare plaatsen.

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Tamara Breur adjunct-directeur Calvijn Juliana,

Irene Vos coördinator werving en pr,

Miralda de Graaf administratrice.