We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Hulp bij het kiezen

Voor het kiezen van een passend vakkenpakket en de juiste vervolgopleiding is het belangrijk om rekening te houden met je capaciteiten, interesses en toekomstplannen.

Mevrouw Meure is onze decaan. Zij begeleidt leerlingen bij het maken van een keuze voor een vakkenpakket in het tweede en derde leerjaar. Daarnaast geeft zij de leerlingen zoveel mogelijk informatie en adviezen over mogelijke studierichtingen en beroepsopleidingen in het mbo. Het belangrijkste doel is dat de leerlingen de juiste keuze maken. Daarbij kijken we naar de volgende punten:

  • De interesses van de leerling.

  • Past de opleiding/het beroep bij de leerling?

  • Heeft de leerling een juist beroepsbeeld?

  • Is er werkgelegenheid in de gekozen opleiding?

Om de leerlingen te helpen een goede keuze te maken, bezoeken zij onder andere voorlichtings- en informatieavonden, gaan ze op excursie en zijn er diverse opleidingsmarkten.

Daarnaast werken we met de LOB- (loopbaanoriëntatie en -begeleiding) methode van Qompas. Met deze methode maken leerlingen een portfolio dat zij nodig hebben om zich aan te melden bij het mbo.

Op de volgende website zijn de open dagen op mbo's te zien: http://www.mbo-dag.nl/open-dag...

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met b.a.meure@calvijn.nl of bellen met 010-4290955.