We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Calvijn Juliana derde keer 'Excellent'

Calvijn Juliana derde keer 'Excellent'

Op 18 januari heeft Calvijn Juliana voor de derde keer het predicaat Excellente School van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap gekregen.

Zeker in Rotterdam-Zuid, waar een Nationaal Programma wordt ingezet om de achterstanden weg te werken, is het drie keer ontvangen van het predicaat een prestatie van formaat. Calvijn Juliana is de enige school in Rotterdam-Zuid die drie keer tot Excellente School is uitgeroepen.

De bijzondere wijze waarop de school met leerlingen uit Rotterdam-Zuid buitengewoon goede resultaten behaalt, het (t)huiswerkvrije onderwijs, de intensieve leerlingbegeleiding, de mooie examenresultaten en de goede sfeer binnen school zijn de redenen voor de jury om het predicaat opnieuw toe kennen aan Calvijn Juliana.

Meer maatwerk door digitale leermiddelen
Het is niet vanzelfsprekend dat een school die het predicaat eerder ontving deze vervolgens nog twee keer krijgt uitgereikt. Een school moet continu in beweging blijven om ervoor te zorgen dat ze een excellente school blijft en weer in aanmerking komt voor het predicaat. Calvijn Juliana is voortdurend in beweging. Zo hebben alle leerlingen dit schooljaar een laptop in bruikleen gekregen, zodat meer maatwerk geboden kan worden met innovatieve, digitale leermiddelen. Met de inzet van laptops maakt Calvijn Juliana in haar onderwijs gebruik van de mogelijkheden van deze tijd. Medewerkers van Calvijn Juliana krijgen met het predicaat  Excellente School de waardering die ze verdienen. Het is een fantastisch resultaat waar iedereen trots op is.

Excellente scholen een voorbeeld en inspiratiebron
Met het uitreiken van het predicaat Excellente School willen de Inspectie van het Onderwijs en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap scholen die uitblinken de erkenning en waardering geven die ze verdienen. Excellente scholen brengen onderwijskwaliteit én de toekomst van leerlingen een grote stap verder. Deze scholen zijn een voorbeeld en inspiratiebron voor andere scholen.

Kijk voor meer informatie op www.excellentescholen.nl of neem contact op met dhr. A. Boom, vestigingsdirecteur.