We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Thuisbezoek

Thuisbezoek: goed voor leerlingen én ouders

Leerlingen van wie de ouders betrokken zijn bij school, doen het vaak beter. Toch gebeurt dit nog lang niet overal. Calvijn Juliana vindt ouderbetrokkenheid heel belangrijk. Daarom bezoeken wij alle ouders van onze leerlingen aan het begin van het eerste schooljaar. 

Door deze persoonlijke kennismaking pakken ouders later makkelijker de telefoon als er iets aan de hand is met hun kind. Ook komen ze vaker naar school voor oudergesprekken is onze ervaring. School en ouders hebben elkaar nodig om het beste uit de leerling te kunnen halen.

Mw T. Breur heeft hierover een artikel geschreven in het tijdschrift Verus: "Thuisbezoek zorgt voor betere schoolcarrière"