We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

010 Challenge

Challenge 010 Voetbal

Op maandag 14 januari hebben de mannen van Juliana weer acte de présence gegeven in het Topsportcentrum. Helaas waren de dames dit keer niet aanwezig, omdat de

Challenge 010 Voetbal

Op maandag 14 januari hebben de mannen van Juliana weer acte de présence gegeven in het Topsportcentrum. Helaas waren de dames dit keer niet aanwezig, omdat de

tegenpartij geen damesteam op de been kreeg.

De middag begon met jongens onder 14. Na een spannende eerste helft stonden de mannen 1-0 voor. 15 minuten lang hebben ze daarvoor de benen uit het lijf gerend. Een schwalbe van de tegenpartij kon geen verschil maken in de stand. Na vijf minuten pauze werd het spel hervat.

Eén speler moest naar huis om naar zijn eigen training te gaan. Dit zorgde ervoor dat er geen wissels meer mogelijk waren. De eerste 5 minuten wisten de mannen het vol te houden, maar daarna ging het uithoudings-vermogen hun wel parten spelen. De tegenpartij wist hier handig gebruik van te maken en uiteindelijk is het 1-6 geworden voor de tegen-partij.

Al onze hoop was gevestigd op de bovenbouw om de eer te verdedigen. 8 man sterk stonden te trappelen om de strijd aan te gaan. Al snel werd duidelijk dat Avicenna een erg sterk team had meegenomen.

In plaats van 15 minuten speelden de mannen 20 minuten. Dit testte het uithoudingvermogen tot in de max. Uiteindelijk hebben de jongens onder 16 ook met

1 - 6 verloren. Donderdag 14 februari is de volgende wedstrijd. Als ouders zin hebben om de mannen en dames van Juliana aan te moedigen, dan zijn jullie van harte welkom!

 

Challenge 010 – Basketbal

Sinds een week of 2 heeft Juliana ook een basketbalteam. Na één keer trainen stond er alleen al een toernooi op het programma. Vol goede moed gingen de jongens naar de Enk toe alwaar ze in een andere wereld terecht kwamen. Ze waanden zich in Parijs, althans zo ervaarden de jongens het zelf: “Meneer we spelen tegen Eifeltorens en dat is niet eerlijk”.

Het verschil in lengte was inderdaad aanwezig en toch, wie niet groot is moet slim zijn.

Na drie verliespartijen werd duidelijk dat de slogan van zowel de olympische spelen als de 010-challenge, niet aan onze jongens besteed was. In hun geval was winnen belangrijker dan meedoen. Na een peptalk van de trainster en de coach werden de krachten gebundeld en uiteindelijk resulteerde dit alles in de 8e plaats (van de 10)

De trainster houdt de moed erin en keek na afloop alweer uit naar de volgende training.