We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Excursie klas 1 naar het Omniversum en het Museon

Excursie klas 1 naar het Omniversum en het Museon

Op maandag 21 januari zijn we met alle brugklassers op bezoek geweest bij het Omniversum en Museon in Den Haag.

Omniversum is een grootbeeldfilmtheater. Het koepelscherm waarop de films worden geprojecteerd is zo groot als een half voetbalveld! Bij het Omniversum hebben we naar de film “Oceans” gekeken.

De film bracht in 3d de onderwaterwereld in beeld. Het was supergaaf om te zien welke dieren er onder water leven en het was nog gaver om een dolfijn op je af te zien komen.

Na de film hebben we in het Museon de lessen “komen en gaan” en “het waterpracticum” gevolgd en een bezoek gebracht aan de tentoonstelling One Planet. Het Museon in Den Haag is een museum voor cultuur en wetenschap. Bezoekers worden geïnspireerd om de wereld te ontdekken en deze met respect te behandelen. In de centrale tentoonstelling One Planet leer je op een leuke manier wat je zelf kan doen om onze aarde leefbaar te houden.

Door middel van een actieve speurtocht door de expositie van One Planet hebben de brugklassers selfies gemaakt, calorieën verbrand en allerlei spelletjes gespeeld.

Kortom een hele volle, actieve dag, waarbij er weer een heleboel nieuwe ervaringen zijn opgedaan.