We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media aan te bieden en om de toegang tot onze website te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze website met onze partners op het gebied van sociale media en analyse. Onze partners kunnen deze informatie combineren met andere informatie die u aan hen hebt verstrekt of die zij hebben verzameld als onderdeel van uw gebruik van de services. U accepteert onze cookies wanneer u klikt op “Accepteren” en deze website blijft gebruiken.

Accepteren Weigeren Privacy verklaring

Ontwikkelingen VO Zuid

Mogelijk heb je in de media gelezen dat de schoolbesturen CVO, BOOR en LMC en de gemeente Rotterdam een plan hebben gemaakt om het onderwijsaanbod op Zuid aantrekkelijker en gevarieerder te maken.

Wij kunnen ons voorstellen dat deze berichten vragen bij je oproepen, zeker nu je je wilt gaan aanmelden op een middelbare school. Hieronder de belangrijkste vragen én antwoorden op een rij.

Kan ik mij gewoon inschrijven op één van de Calvijnscholen in Rotterdam-Zuid? Absoluut! De inschrijvingen starten begin maart 2019. Tegen de tijd dat er scholen gaan verhuizen, hebben de meeste leerlingen die nu voor een middelbare school gaan kiezen hun diploma al behaald. De leerlingen van het Zuider Gymnasium verhuizen naar verwachting al in 2020.

Waarom verandert er iets?
De gemeente en de schoolbesturen zetten deze ontwikkeling gezamenlijk in vanuit de overtuiging dat dat goed is voor de leerlingen en voor de stad. Het doel van de plannen voor het voortgezet onderwijs op Zuid is het creëren van een gevarieerd, solide en toekomstbestendig onderwijsaanbod dat alle kinderen van Zuid, nu en in de toekomst, aantrekkelijk en goed onderwijs biedt.

Ik hoorde dat scholen komen met andere onderwijsconcepten en profielen, zoals bijvoorbeeld Montessori, kunst of haven en techniek? Zijn die er nu dan niet?
In geheel Rotterdam-Zuid is er een te weinig gevarieerd onderwijsaanbod. Calvijn heeft afgelopen jaren al gebouwd aan een breed en aantrekkelijk aanbod, denk aan havenhavo, sport, business school en gepersonaliseerde leerroutes. Daarnaast hebben we dit schooljaar leerlinglaptops op al onze scholen geïntroduceerd. Die sterke elementen zullen we als Calvijn verder uitwerken en ook in de toekomst blijven doorontwikkelen. De bedoeling is om met alle scholen op Zuid gezamenlijk een veelzijdig aanbod te creëren met veel keuzemogelijkheden voor de leerlingen.

Komen de scholen in Stadionpark allemaal in één gebouw?
Dat is nog niet bekend. Een campusachtige setting ligt voor de hand, al is hier nog niets over besloten.


Meer over de ontwikkelingen vind je hier. Hou voor het laatste nieuws onze website en Facebookpagina in de gaten.